Budgetbeheer

Budgetbeheer is voor mensen die door hun gezondheid of hoge schulden moeite hebben met het regelen van hun geldzaken. Manna Support kan u helpen door tijdelijk of voor een lange tijd de zorg voor uw geldzaken over te nemen. 

Aandacht voor uw situatie

Aandacht voor uw situatie

We bekijken samen uw situatie en zoeken naar een geschikte oplossing. Tijdens budgetbeheer leert u hoe u uw geld kunt beheren, een overzicht kunt maken van uw inkomsten en uitgaven en uw geldzaken op een verstandige manier kunt regelen.

Een belangrijk onderdeel van budgetbeheer is het maken van een budgetplan. Hierin staan al uw inkomsten, uitgaven en wat er maandelijks overblijft. Manna Support zorgt ervoor dat uw inkomen wordt beheerd en dat uw rekeningen worden betaald. Onze aandacht voor uw geldzaken maakt de kans kleiner dat de schulden groter worden en geeft u meer rust. 

Verschil met beschermingsbewind

Voor budgetbeheer is geen tussenkomst van de rechter nodig. Budgetbeheer is vrijwillig en wordt geregeld door middel van een contract tussen u en Manna Support, waarin u ons toestemming geeft om u te helpen. Als u wilt stoppen met budgetbeheer kan dat op verzoek worden geregeld.

Budgetbeheer is minder ingrijpend dan beschermingsbewind en is gericht op samenwerking. Bij budgetbeheer blijft u zelf verantwoordelijk voor uw geldzaken en mag u zelf beslissingen nemen over uw geld.

Welke taken verricht Manna Support

Beheer van uw inkomen
Betaling van uw vaste lasten
Aanvragen kwijtschelding gemeentelijke belastingen
Het verwerken van uw post
Belastingaangifte

Veelgestelde vragen

Nadat de intake is geweest en al uw gegevens zijn verwerkt, duurt het slechts een aantal werkdagen voordat budgetbeheer gestart kan worden.  

Bij beschermingsbewind duurt het een aantal weken nadat alle formulieren door de rechtbank zijn ontvangen. Dit komt doordat de rechtbank het bewind moet uitspreken. 

Zie ook de pagina: na uw intake.

Als iemand onder bewind wil komen zal Manna Support samen met u het verzoek naar de rechtbank sturen. Dit verzoek moet worden ingeleverd bij de kantonrechter met de juiste documenten. 

Op de website van de Rechtspraak staat meer informatie.

Als u bent aangemeld bij Manna Support wordt u geholpen door een vast team van 3 of 4 personen. Zij zijn uw contactpersonen en gaan uw geldzaken regelen.

De aanmelding begint altijd met het invullen van een intakeformulier. Nadat deze is ingevuld spreken wij graag met u af om kennis te maken. Tijdens deze kennismaking nemen we samen met u alle documenten nog een keer door en kunnen wij eventuele vragen beantwoorden. 

Wij beginnen met het uitkeren van leefgeld zodra wij uw inkomsten ontvangen op de beheerrekening. 

Dit hangt af van hoe het met uw geldzaken en uw doelen gaat. Wij maken samen afspraken over hoeveel leefgeld u in uw situatie kunt ontvangen.

Elke dag voeren we twee keer betalingen uit. De eerste is aan het einde van de ochtend en de tweede is aan het eind van de middag. Het geld wordt meestal in de eerste ronde gestort. Dit betekent dat uw leefgeld meestal aan het begin van de middag op uw rekening staat. 

Het kan helaas soms voorkomen dat uw leefgeld niet op de verwachte tijd op uw rekening staat. Als dit gebeurt, raden wij u aan eerst in te loggen in uw dossier op onze website. Hier kunt u controleren of er voldoende saldo op uw rekening staat. Als er onvoldoende saldo is, dan is dit hoogstwaarschijnlijk de reden waarom uw leefgeld niet gestort is.

Nee, wij geven geen contant leefgeld. Alle bedragen zullen op de leefgeldrekening worden gestort. U kunt contant geld pinnen bij een pinautomaat.

Als dat binnen uw doelen past proberen wij dit geld over te maken naar uw leefgeldrekening. Als er grote tekorten zijn op uw beheerrekening, kan het voorkomen dat het vakantiegeld of kinderbijslag niet kan worden uitgekeerd. Wij zullen dat altijd met u bespreken.

Het is belangrijk dat u post die u nog thuis krijgt doorstuurt naar ons postadres.

Dat adres is:
Manna Support
Postbus 59003
3008PA Rotterdam.

Het is mogelijk om IDEAL-betalingen te doen en te internetbankieren, tenzij wij dat samen anders hebben afgesproken. 

Het bezoekadres van Manna Support is Strevelsweg 694, Rotterdam. U moet wel een afspraak maken voordat u langs komt. Er zijn niet altijd mensen aanwezig op het bezoekadres.

Ons postadres is:
Postbus 59003
3008PA Rotterdam

U kunt ook altijd contact met ons opnemen via de telefoon, e-mail of door een brief naar ons postbusnummer. Als er een persoonlijk gesprek nodig is, dan is het ook mogelijk om een huisbezoek in te plannen.

De kosten voor onze diensten liggen tussen de 105,80 en 194,81 euro per maand. Er is een kans dat u deze kosten niet zelf hoeft te betalen. De gemeente vergoed in sommige gevallen de kosten voor bewindvoering. Daar kunnen wij vooraf geen zekerheid over geven, maar we zullen het altijd met u bespreken. Klik hier om te kijken hoeveel onze dienst u kost.

Uitgelicht

Op dit moment zijn er nog geen nieuwsberichten.

Je kunt ons ook appen voor het maken van een afspraak

Start WhatsApp gesprek