Kosten

Hieronder staan de kosten voor de diensten die wij aanbieden.

Budgetbeheer

Als u in Rotterdam woont is het eerste jaar budgetbeheer altijd gratis. Daarna kijken wij opnieuw of u nog budgetbeheer nodig heeft. Daarvoor betaalt u dan een kleine bijdrage.

Beschermingsbewind

Bewindvoering kost geld. Elk jaar worden de kosten vastgesteld door het ministerie van veiligheid en justitie. Hier onder staat een overzicht van de kosten die bij bewind horen.  De kosten zijn geldig vanaf 1 januari 2024 en alle prijzen zijn inclusief BTW.

Bijzondere bijstand

Als u schulden en een laag inkomen heeft, krijgt u meestal een vergoeding voor de kosten voor bewind vanuit de bijzondere bijstand. Wij helpen u met de aanvraag daarvan.

Griffiekosten

Voor de aanvraag van beschermingsbewind rekent de rechtbank €86,- aan griffierecht. Ook deze kosten worden bij een laag inkomen vergoedt vanuit de bijzondere bijstand.

Schuldhulp voor gezinnen

Schuldhulp voor gezinnen is altijd gratis. Wij doen ons uiterste best om afspraken te maken met schuldeisers. Als deze afspraken zijn gemaakt worden de schulden in een keer afgelost door Fonds de Loods. Dit is een gift, u hoeft deze kosten niet terug te betalen en u hoeft ook niet onder beschermingsbewind.

Beschermingsbewind

Eenmalige kosten
2024 1-persoon 1-persoon + partner
Bij het begin € 751,41 € 901,45
Aan het einde € 281,93 € 338,80
 
Maandelijkse kosten
2024 1-persoon 1-persoon + partner
Problematische schulden € 172,12 € 206,51
Toestandsbewind € 133,10 € 159,52
Gecombineerd toestand/schulden   € 183,11

 

De kosten worden vastgesteld in de 'regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren' op de website van het ministerie van justitie en veiligheid.

Budgetbeheer

Woont u in Rotterdam? Dan is het eerste jaar budgetbeheer altijd gratis. Daarna kijken we samen met u of langer budgetbeheer nodig heeft of niet. U hoort dan ook van ons of u moet gaan betalen voor de dienst.

Woont u in Rotterdam? Dan gelden onderstaande kosten. Deze kosten gelden ook als wij u blijven helpen nadat het bewind is opgeheven.
2024 1-persoon 1-persoon + partner
Maandelijkse kosten - jaar 1 gratis gratis
Maandelijkse kosten - vanaf jaar 2* € 40,00 € 50,00
Aan het begin gratis gratis
Aan het einde gratis gratis

* Is het ons niet gelukt om uw schulden in het eerste jaar op te lossen? Dan blijft budgetbeheer voor u gratis totdat u schuldvrij bent.

Woont u niet in Rotterdam? Dan gelden onderstaande kosten.
2024 1-persoon 1-persoon + partner
Maandelijkse kosten € 80,00 € 100,00
Aan het begin € 200,00 € 200,00
Aan het einde gratis gratis

Je kunt ons ook appen voor het maken van een afspraak

Start WhatsApp gesprek