Home Voor verwijzers Wat wij doen Beschermingsbewind

Beschermingsbewind

Beschermingsbewind is een maatregel die een rechter kan nemen als u op dat moment niet in staat bent om uw geldzaken goed te beheren. Het kan u helpen om ernstige schulden op te lossen. 

Een bewindvoerder beheert uw inkomsten

Als u door ziekte of hoge schulden niet meer zelf uw geldzaken kunt regelen, kan een beschermingsbewindvoerder helpen. U, uw partner, een familielid of de zorginstelling waar u verblijft, kan vragen om een bewindvoerder. De rechter beslist dan of een bewindvoerder uw geldzaken mag regelen.

Een beschermingsbewindvoerder beheert uw inkomsten. Hij of zij zorgt bijvoorbeeld dat uw rekeningen op tijd worden betaald. Ook probeert een beschermingsbewindvoerder te voorkomen dat er nieuwe schulden worden gemaakt. Een beschermingsbewindvoerder regelt dus al uw geldzaken voor u. 

Tijdens het bewind sluiten wij u niet buiten. Wij proberen altijd goed te overleggen met u. We willen ervoor zorgen dat u nog steeds betrokken blijft bij uw geldzaken.

Benieuwd of wij u kunnen helpen?

Doe de check of Bel of mail ons

 

Welke taken verricht Manna Support voor u?

Beheer van uw inkomsten
Ervoor zorgdragen dat de inkomsten waar u recht op heeft daadwerkelijk binnenkomen (waaronder opheffen onrechtmatig beslag op uw inkomen)
Betaling van uw vaste lasten
Aanvragen kwijtschelding gemeentelijke belastingen
Het verwerken van uw post
Belastingaangifte

Veelgestelde vragen

Als iemand onder bewind wil komen zal Manna Support samen met u het verzoek naar de rechtbank sturen. Dit verzoek moet worden ingeleverd bij de kantonrechter van de juiste rechtbank met de juiste documenten. 

Wij beginnen met het uitkeren van leefgeld zodra wij uw inkomsten ontvangen op de beheerrekening. 

Dit hangt af van hoe het met uw geldzaken en uw doelen gaat. Wij maken samen afspraken over hoeveel leefgeld u in uw situatie kunt ontvangen.

Elke dag voeren we twee keer betalingen uit. De eerste is aan het einde van de ochtend en de tweede is aan het eind van de middag. Het geld wordt meestal in de eerste ronde gestort. Dit betekent dat uw leefgeld meestal aan het begin van de middag op uw rekening staat. 

Het kan helaas soms voorkomen dat uw leefgeld niet op de verwachte tijd op uw rekening staat. Als dit gebeurt, raden wij u aan eerst in te loggen in uw dossier op onze website. Hier kunt u controleren of er voldoende saldo op uw rekening staat. Als er onvoldoende saldo is, dan is dit hoogstwaarschijnlijk de reden waarom uw leefgeld niet gestort is.

Nee, wij geven geen contant leefgeld. Alle bedragen zullen op de leefgeldrekening worden gestort. U kunt contant geld pinnen bij een pinautomaat.

Als dat binnen uw doelen past proberen wij dit geld over te maken naar uw leefgeldrekening. Als er grote tekorten zijn op uw beheerrekening, kan het voorkomen dat het vakantiegeld of kinderbijslag niet kan worden uitgekeerd. Wij zullen dat altijd met u bespreken.

Het is belangrijk dat u post die u nog thuis krijgt doorstuurt naar ons postadres.

Dat adres is:
Manna Support
Postbus 59003
3008PA Rotterdam.

Het is mogelijk om IDEAL-betalingen te doen en te internetbankieren, tenzij wij dat samen anders hebben afgesproken. 

Het bezoekadres van Manna Support is Strevelsweg 694, Rotterdam. U moet wel een afspraak maken voordat u langs komt. Er zijn niet altijd mensen aanwezig op het bezoekadres.

Ons postadres is:
Postbus 59003
3008PA Rotterdam

U kunt ook altijd contact met ons opnemen via de telefoon, e-mail of door een brief naar ons postbusnummer. Als er een persoonlijk gesprek nodig is, dan is het ook mogelijk om een huisbezoek in te plannen.

De kosten voor onze diensten liggen tussen de 105,80 en 194,81 euro per maand. Er is een kans dat u deze kosten niet zelf hoeft te betalen. De gemeente vergoed in sommige gevallen de kosten voor bewindvoering. Daar kunnen wij vooraf geen zekerheid over geven, maar we zullen het altijd met u bespreken. Klik hier om te kijken hoeveel onze dienst u kost.

Je kunt ons ook appen voor het maken van een afspraak

Start WhatsApp gesprek